Jämför pris och offerter på värmepumpar
Fyll i formuläret på mindre än 1 minut för att starta processen
Få upp till 4 offerter här Värmepumpar - Få upp till 4 offerter gratis från ledande leverantörer
Det tar mindre än en minut!
Det tar mindre än en minut!
1. Förfrågan
1. Förfrågan
Du gör en offert­förfrågan & vi bekräftar dina uppgifter
2. Matchning
2. Matchning
Vi matchar dig med installatörer utifrån dina behov
3. Jämför offerter
3. Jämför offerter
Jämför offerter och hitta bästa lösningen för dig
Omnämnda i:
Byggahus
Svd
Expressen
Bakgrund
A 100% A
Textstorlek
Senast uppdaterad: 26 januari 2021

Ge bort en värmepump i present

En värmepump kan framstå som en lite annorlunda present, men faktum är att det är en alldeles utmärkt gåva till den som har en gammaldags och dyr uppvärmningslösning i sitt hem. Värmepumpar finns i massor av varianter och med olika typer av funktionalitet. Det gör att det också finns värmepumpar för alla storlekar på plånböcker. I den här artikeln ska vi titta lite närmare på vad du bör tänka på innan du ger bort en värmepump i present.

En värmepump i julklapp

Du kanske aldrig hade tänkt dig att du skulle köpa en värmepump i julklapp till någon, men om du letar efter julklappar till mamma så kan en värmepump vara ett bra alternativ. Du känner säkert till vilken uppvärmningslösning dina föräldrar har i sitt hus. Då vet du säkert också om det skulle passa bra med en värmepump i deras hus. På det sättet har du goda förutsättningar att pricka rätt när du väljer värmepump till dina föräldrar.

Andra julklappar som kan passa till mamma

Om din mamma redan har en bra lösning för värmen i huset kan det finnas andra presenter som är bättre att ge bort. Kanske saknar huset en AC-lösning? En vanlig luftvärmepump har nämligen vanligtvis ingen inbyggd AC. Då kan det vara läge att titta närmare på en fristående AC för exempelvis sovrummet. Det finns en hel del olika modeller att välja bland och chanserna att du hittar en som passar din mamma är goda.

Riktigt varma sommardagar kan det vara skönt att svalka sig med en AC. Om du har en lite lägre budget kan det vara ett alternativ att köpa en vanlig bordsfläkt. En fläkt kyler inte ner luften, men när luften rör sig känns den svalare. På det sättet fyller en fläkt samma funktion som en AC, men är betydligt billigare.